Oppimisen iloa Pykälämäen Tilalla!

Tuntitoiminta

Pykälämäen Hevostilalla pidetään tunteja pääsääntöisesti maanantaista perjantaihin klo 15.00-21.00 lauantaista sunnuntaihin klo 11-16, mutta sopimuksen mukaan myös muina aikoina.

Tunnit pidetään ulkokentällä, tilalle on valmistumassa maneesi. Opetus sekä koulu- että esteratsastuksessa. Tuntien teema pyritään pitämään mahdollisimman monipuolisena. Tuntien sisältöön vaikuttavat ratsastajien taidot, ja myös toiveet. Jos olet tulossa ratsastamaan ensimmäistä kertaa, kannattaa toiveista mainita. Tilalla järjestetään myös maastoratsastustunteja ja muutaman tunnin maastovaelluksia vuodenajasta riippuen mahdollisuuksien mukaan. Tuntihinnaston löydät alempaa tältä sivulta.

Opetusryhmän koko on poikkeuksia lukuun ottamatta korkeintaan kuusi ratsukkoa. Pieni ryhmäkoko takaa opetuksen tason ja turvallisuuden. Tunnin kesto 60min (sis. ratsaille nousun, jalustimien säädön jne). Opetuksesta vastaa pääsääntöisesti Marja Rossi, jos sairastumisen tai muun estävän syyn vuoksi sijainen on pitäjä aina henkilö, jolla vuosien kokemus tallin hevosista ja ratsastuksesta.

Kenttätunnilla on mahdollisuus ratsastaa myös ilman satulaa. Maastoissa ratsastamme aina satulan kanssa, poikkeuksena uittomaastot, joiden matka kestää noin 5min/suunta kävellen.

Huom! Vakuutusturvan vuoksi suosittelemme kaikille ratsastajille jonkin Suomen Ratsastajainliiton (SRL) jäsenseuran jäsenyyttä. Ratsastusseuran jäsenetuihin kuuluu mm. tapaturmavakuutus, joka on voimassa hevosen käsittely- ja hoitotehtävissä sekä ratsastusta harrastettaessa. Tallilla ei ole tuntilaisille tapaturmavakuutusta vain vastuuvakuutus.

Tallilta on mahdollisuus lainata tunneille ratsastuskypärää. Housuiksi käyvät ratsastushousujen lisäksi joustavat housut, joiden kangas ei ole liukas. Jalkineiksi käyvät saappaat tai muut kannalliset ja tukevat kengät, muista myös liukumattomat hanskat jotta näin vältyt ikäviltä hiertymiltä!

Tallilla pidetään tunteja myös kuntoutettaville ja muille erikoisryhmille. Kysy lisää!


Tuntien varaaminen ja peruutus

Tunnit varataan Marjalta puhelimitse numerosta 040-5837527 (ei tekstiviestein) tai sähköpostitse: pykalamaenhevostila@hotmail.com. Varaathan tuntisi hyvissä ajoin jotta saamme järjestettyä tunnin sinulle sopivana ajankohtana. Ensimmäistä kertaa tuntia varatessa kannattaa mainita kokemuksesi ja kertoa hieman aiemmasta ratsastustaustastasi, allergioista, sairauksista joista tallin olisi hyvä tietää jos jotain sattuu myös peloista tai pelkotiloista kannattaa keskustella.

Huomioi että tallilla maksuvälineeksi käy vain käteinen ja ratsastuskortti! Tunti tulee maksaa aina tunnin jälkeen, muusta maksuajasta tulee sopia ennen tuntia Marjan tai Teemun kanssa. Ratsastuskortit maksetaan ennakkoon ja säilytetään tallissa niille varatussa lippaassa jolloin niihin merkitään joka tunnin jälkeen ratsastustunti kuittauksen kera.

Ratsastustunnille kannattaa saapua hyvissä ajoin, noin puoli tuntia ennen alkua, jotta ennätät kiireettä valmistella hevosesi ratsastuskuntoon. Hevosen siistiminen, suojien laitto, suitsinta ja satulointi ovat ratsastajan askareita ennen ratsastusta ja tunnin jälkeen. Tallin henkilökunta tai hevosenhoitajat auttavat ja neuvovat sinua mielellään tarvittaessa.

Mikäli et pääse varaamallesi ratsastustunnille (irto- tai vakiotunti), tulee se perua mahdollisimman aikaisin, viimeistään kuitenkin edellisenä päivänä klo 21 mennessä. Perumisen voit suorittaa tekstiviestinä. Peruuttamattomasta tai liian myöhään peruutetusta tunnista veloitetaan tuntihinta. Samana päivänä tehtävät peruutukset vain sairastapauksissa.

Ratsastustuntien pakkasraja on -18°C, pakkasraja riippuu paljolti tuulen määrästä. Mikäli olet epävarma tunnin järjestämisestä, varmista asia. Talli voi peruuttaa sääolosuhteiden pakosta tunnin samana aamuna tai muuttaa kenttätunnin maastoksi ratsastajien tason niin salliessa.

Muistathan pukeutua tunnille aina sään mukaisesti!

Kenttätunnit

Kenttätunneilla tarjoamme ratsastuksen perusasioiden opettelemisesta aina myös erilaisten kouluasioiden opettelemiseen kuten väistöt, erilaiset taivutukset vaihdot jne. sekä esteratsastukseen. Tallin hevosilla on myös mahdollisuus valmentautua ja kilpailla, tämä vaatii sitoutumista säännöllisiin kenttätunteihin (2 krt/vko) ja valmennuksiin. Kilpaileminen vaatii harjoittelua!!

Aloittelevat ratsastajat saavat taluttajan, tästä hyvä sopia tuntia varatessa.

Vuoden 2016 lopussa kenttätunneilla otetaan käyttöön NoShout-äänijärjestelmä, joka takaa entistä sujuvamman ratsastajien opetuksen ja selkeämmän ohjeiden annon. Tämä tekee tunneista entistä jouhevampia ja parantaa opetuksen tehokkuutta merkittävästi.


Maastotunnit ja maastovaellukset

Tallin lähimaastot ja tiet ovat hyvin rauhallisia, muuta liikennettä on vähän ja siksi sopivatkin erinomaisesti maastoratsastukseen. Maastot koostuvat hiekka- ja metsäautoteistä, pellon pientareista sekä metsäpoluista. Maastossa ratsastamme jonossa ja on ensisijaisen tärkeää ettei kukaan ala jonossa kesken maastotunnin aikana vaihtamaan paikkaansa eikä kulkemaan toisen ratsastajan vieressä, näin vältämme kilpailuvietin synnyn sekä toimimme turvallisesti. Maaston vetäjänä toimii aina maastot ja hevoset tunteva henkilö.

Kesäisin maaston ja tuntien päätteksi on mahdollisuus käydä kahlaamassa tai uittamassa Keitele-järven rannalla.

Maastoissa on mahdollisuus päästä rauhalliselle käynti-maastolle tai vauhdikkaammalle laukka-ravi-maastoon, joten toiveet on hyvä kertoa aina maastoa suunnitellessa. Maastoihin ja niiden sisältöön vaikuttaa maastojen kunto, hevosten ja ratsastajien turvallisuuden vuoksi vauhdikkaammat maastot eivät siis aina ole mahdollisia.


Hinnasto


Ratsastustunti Vakio 60min 13€
Irto 60min 16€
10xkortti (perhekohtainen, voim. 3kk) 120€
Hevosen hoito tunnille ja pois tallin toimesta 10€
Maasto (irto, muut kestot sop. muk.) 60min 18€
2h 32€
Paritunti 60min 18€
Yksityistunti 45min 23€
60min 27€
Vuokraus Vakio 60min 10€
Irto 60min 15€
Hevosvuokra Valmennus Vakio 10€
Muille 15€
Kilpailu Vakio 15€

* Vakioratsastajaksi lukeutuvat ratsastajat, jotka käyvät vähintään krt/vko ratsastustunneilla (poislukien sairastapaukset).

Tilauksesta myös kärriajelut, mahdollisuus hiihtoratsastukseen ym. Kysy tarjous!