Talo kaukana ja korkealla, keskellä kauneinta Suomea!

Pykälämäen Tilan juuret juontavat juurensa 1770-luvulle. Nykyisin olemme reilun parinkymmenen hevosen talli Konnevedellä Keski-Suomessa, noin 60 kilometrin päässä Jyväskylästä. Toiminta koostuu monipuolisista ratsastustunneista sekä kesäleireistä. Tilallamme on lisäksi koneurakointipalveluja ja meillä toimii myös kennel. Vuonna 2013 remontoidusta tallista löytyy 18 karsinapaikkaa, pesupaikka, rehuvarasto sekä satulahuone. Tunneilla käytössä on 30m x 60m valaistu kenttä ja uusittu estekalusto. Lähitulevaisuuden suunnitelmissa on myös maneesin rakentaminen tilalle. Tallin lähiympäristössä risteilevät mukavat ja vaihtelevat maastoiluun sopivat reitit sekä hevosten oma uittoranta.

Pykälämäen hevosista löytyy erikokoisia- ja luonteisia ratsuja pikkuponeista suurempiin hevosiin kaikentasoisille ratsastajille! Ne nauttivat täyttä hevosenelämää ja viettävät tilavilla laitumilla lajinmukaista laumaelämää pienissä ryhmissä. Hevosistamme voit lukea lisää niiden esittelysivuilta.

Historian havinaa...

Pykälämäen tila alkuperäiseltä nimeltään Pykälikkö, vuoteen -55 asti jolloin silloinen isäntä vaihtoi nimen nykyiseen muotoon. Tarina kertoo ensimmäisen isännän saaneen suuren maa-alueen rengin palkasta, jonka päivässä kerkeäisi kävellä. Alkujaan n.1000ha, josta myöhemmin lohkottu kyläkunnan muita tiloja suvun ja muiden osallisten kesken.

Nykyään tilaa hallitsee 8:s sukupolvi. Pääelinkeino tilalla on metsätalous ja maanviljely. Tila on toiminut myös tuotantoeläinten parissa aiempien isäntien toimesta, mutta toiminta loppui -97. Vuonna 2000 tilat remontoitiin ja ensimmäiset hevoset tulivat nykyisen emännän mukana(5kpl). Siitä tähän hetkeen on kalustoa lisätty ja toimintaa päivitetty, siten että nyt tallissa hörisee reilut 20 maasto-, vaellus-, ja tuntitoimintaan soveltuvaa asukasta.

Sijainti ja matkat

Sijaitsemme Konnevedellä, Rautalammen ja Suolahden välillä. Konneveden keskustasta noin 17km. Jyväskylästä noin 75km ja Kuopiosta noin 100km.

Tallin aukioloajat

Tallilla tavoitat henkilökuntaa arkisin klo 8.00-11.00 ja 16.00-21.00, jos olet tulossa tutustumaan talliin, kannattaa aina varmistaa isäntäperheen läsnäolo. Tunteja tallilla järjestetään pääsääntöisesti maanantaista perjantaihin klo 15.00-21.00, lauantaista sunnuntaihin klo 11-16, mutta sopimuksen mukaan myös muina aikoina.

Isäntäperhe

Pykälämäen tilaa pyörittävät Teemu ja Marja Rossi. Perheeseen kuuluvat myös lapsoset Pauliina (2007) ja Juho (2009). Isännän (Teemu) toimeen kuuluu pääasiassa viljely-, metsä-, ja maanrakennustyöt, mutta eipä mene emännänkään sormi suuhun traktoria käsitellessä. Emännän toimenkuvaan kuuluvat hevoset sekä kenneltoiminta. Hevosten osalta tiedot ja taidot on hankittu käytännön opissa, erilaisilla kursseilla sekä kantapään kautta. Isäntä sekä emäntä ovatkin molemmat kouluttautuneet kengityspuolella ja Teemu hoitaakin pääosin tilan hevosten kaviot. Marja on myös perheestä se, joka käynnistää auton, kun koirien osalta näyttelyt kutsuvat. Tallin hevosista jokaisella on tietynlainen side isäntäperheeseen ja jokainen tilan eläin onkin kaikille perheenjäsenen roolissa.

Koneurakointi

Pykälämäen Tila tarjaa monipuolisesti koneurakointia vankalla kokemuksella ja ammattitaidolla! Koneurakointitöistä vastaa pitkän linjan urakoitsija Teemu Rossi. Tilalla harjoitetaan läpi vuoden tehtävää koneurakointia kevät- ja syyskynnöistä talven lumenauraukseen sekä kesäkauden rehuntekoon. Tienhoitoon kuuluvat lanaukset, auraukset, linkoukset. Peltopuolelle tarjoamme kynnöt, muokkaukset ja heinän korjuun. Maanrakennuspuolelle maansiirtotyöt, kaksi kaivinkonetta, ojitukset, laikutukset, ym. Myös lavettikuljetukset traktorilla. Koneurakointiasioissa ota yhteyttä suoraan Teemuun puhelimitse: 0400-317982 ja pyydä tarjous!

Tilalla myös sirkkeli-höylälaitteet, joten puutavaraa jalostetaan myös asiakkaiden omista puista!

Käytettävä kalusto:
• 2 traktoria 130 ja 90 hv
• 2 kaivuria 5.5 ja 15 tn
• Lavetti
• Maansiirtoperävaunu
• Työlaitteet moniin eri maa- ja peltotaistelutöihin
• Kara
• Kenttäsirkkeli
• Höyläkone, 5-teräinen

Maanrakennuskalustoon myös leukamurska lokomo 50 ja seulakoneena Powerscreen mk1, molemmat traktorikäyttöisiä.

Tilalla myytävät tuotteet

• Kuivikepurupaalit 25kg, yksittäin, lavoittain. Kysy tarjous!
• Puutavaraa, lankkua, lautaa ja paneelia
• Tilalla tuotetut lampaan taljat ja langat